Senaste inläggen

Av Jeanette - 15 december 2009 14:23

ta en kastrull med lite vatten 2 cm ca sedan en glasskål som tål värme...


bryt ned apelsin choklad eller någon annan smak...det finns en oändliga smaker nu tex chili choklade den god...kan även denna andvändas...


smält och sedan gammaldagsmjölk värm lite till drikbart...häll i fina muggar...spruta på lite skumgrädde ( efter tycke)...


Bon apetit

Av Jeanette - 15 december 2009 13:53

Min son har varit jätte sjuk ...varit inlaggd flertal gånger förra året nu när han fick infulensa sprutan har han hållit sig relativt frisk...om han inte skulle ha tagit den...så skulle han nog vara en av dem som skulle ha dött...



Det passade för honom ...han har diabetes...så jag är super glad att han tog den...självklart fick han en del bivärkningar av sprutan men hällre de än att han skulle dö ifrån mig...de är min tanke och min familjs tanke...

Av Jeanette - 15 december 2009 13:50

Jag köpte på IKEA S krokar på kökdelen hängde dessa på gardinstången och sdean kunde jag hänga fina lyktor från Indiska...i olika nivåer...man kan ju ha två s krokar...eller fyra eller tre hängandes vid varandra...osv...

Av Jeanette - 15 december 2009 13:45

Värm ( tex i micron) ½ dl med frysta bär lägg lite honung ½ tsk

därefter 2 msk grekisk joghurt som är 10 % igt...kanon gott och enkelt...

man kan även ha lite hackade mandlar till eller hasselnötter...


Gott som mellan mål!

Av Jeanette - 15 december 2009 13:35

Jag brukar ha en massa massa persilja i min köttbullesmet...och sedan sterker jag löken till engyllene färg...som jag blandar väl...själv fallet så skär jag dem i små små bitar alltså löken...man kan ha koriander i köttfärsblandningen...

Av Jeanette - 15 december 2009 13:33

Jag undrar vilken färg är det som är mode nu...snart nyårs tänk....man måste på

allerten....

Av Jeanette - 15 december 2009 13:24

Ta fina skalldjursmix/ kallrötlax/ liten fin torkfilé...skär dem i små tärningar 1cm högst...( inte skaldjursmixen) men resten av fisken skall skäras...i bitar...


ta sex citroner pressa dem blanda i en medelstor form ( gärna i en ungs form men ej för stor) tillsätt färsk koriander 1 dl, citronsaften, salt( efter smak) och lite vitt vin två matskadar...( gärna av bättre varianter)


Låt mixen vila ca 20 minuter..


så länge kan man duka och skära baguetten i fina skivor...gott tilbehör!


Smaklig måltid!


Passar till nyårsfesten....denna rätt heter cheviché...



Av Jeanette - 15 december 2009 13:21

Jag dlar sötpotatisen i två delar och spritsar lite rapsolja och lite salt in i ugnen...

200 grader ca 10 min lite färg och mjuka skall de vara ta annars med gaffel och se ifall de är klara....sedan när de är klara serveras med lite god/ smakrik honung...


Som enkel och god efterätt!

Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards